UIkit.icon.add('twitter','');
Skip to main content

'Noodgedwongen’ stapt DSS’14 over naar het zaterdagvoetbal

DSS’14 sloot het seizoen op Tweede Pinksterdag af met de derby tegen Ophemert, die in 1-1 eindigde. Voor de vijfdeklasser uit Heesselt was het meteen de allerlaatste wedstrijd in het zondagvoetbal.

DSS’14, in 2014 ontstaan uit de fusie van vv Opijnen en sv Waalkanters, voetbalt vanaf komend seizoen met alle seniorenteams op zaterdag. Die beslissing heeft het bestuur van de vereniging na beraad met de achterban genomen.

,,Het was wel een dingetje om de zondag te verlaten, maar we worden er min of meer toe gedwongen”, stelt Arjaan Gijsberts, voorzitter van DSS’14. ,,We merkten dat veel senioren afhaakten, omdat ze op zaterdag al met hun kinderen actief zijn bij het jeugdvoetbal en dan geen zin hebben om zelf nog op zondag te moeten voetballen.” 

DSS’14 treedt met de overstap naar het zaterdagvoetbal in de voetsporen van clubs als Beesd, Rhelico (nu samen BRC’24) en GVV. De fusievereniging hoopt daarmee meer leden te trekken. ,,Het was steeds lastiger om de seniorenteams te bezetten. Als we op zondag waren blijven voetballen, hadden we volgend seizoen misschien wel geen eerste elftal meer gehad. Onwenselijk. We zien dit dus als een positieve stap. We hopen dat het seniorenvoetbal straks weer wat aantrekt.”

De vergrijzing van de dorpen speelt ook een rol bij de afnemende animo, zegt Gijsberts. ,,Dat is best een aderlating voor een club als DSS. De bejaardensoos doet het beter, zeg maar, haha. We zijn in 2014 gefuseerd met Opijnen, maar vanuit daar gaan er ook jeugdspelers naar Waardenburg en Meteren. Logisch, want die afstand is net zo groot.”

Samenwerking bij de jeugd
De jeugdafdeling van DSS’14 telt momenteel zes teams. Bij de oudste lichtingen (Onder 16 en Onder 15) werkt DSS’14 samen met Ophemert. ,,Dat gaat heel leuk samen. Ophemert is maandag ook onze laatste tegenstander in het zondagvoetbal. De laatste plaats in de vijfde klasse kunnen we niet meer verlaten, maar we hopen op een mooie dag.”

DSS’14 hoopt de derby’s tegen zondagclubs als Ophemert, Wadenoijen en Teisterbanders in te ruilen voor Betuwse clashes met GVV en ASH. ,,Het zal even wennen worden, maar wij denken dat deze overstap het beste is om de club op de been te houden. De maatschappij verandert en daarin zullen we mee moeten.”

Bron: De Gelderlander

Auteur: Mark van Steenbergen

Datum: 14-05