Op 2e paasdag hebben de JO17 met hun leiders/trainers een fantastische prestatie neergezet door in Meerkerk de halve finale voor de beker te bereiken.

In de voorrondes waren onze JO17 al te sterk voor oa Ophemert en MVV 58 en in de 2e ronde werd WNC uitgeschakeld.

 Op 2e paasdag stond voor de JO17 de kwart finale gepland, uit tegen Meerkerk. Een behoorlijke opgave, met maar 12 spelers en nog een zware wedstrijd in de benen van afgelopen zaterdagmiddag. De start was goed, met het betere voetbal van onze jongens. Naar een kwartier spelen is het Niels die de 1-0 maakt . Bij een eerste echte mogelijkheid, komt Meerkerk 10 minuten later op gelijke hoogte.  De vreugde hiervan mocht voor Meerkerk niet lang duren binnen een minuut zette Niels opnieuw de ploeg op voorsprong. In de 1e helft voor ons wel de mogelijkheden om de score uit te breiden,maar met deze stand zijn  we de rust ingegaan.

Net als in de eerste helft speelde het spel zich in het begin van de 2e helft ook voornamelijk af op het middenveld, met geen echt uitgespeelde kansen voor beide partijen. Echter gedurende de 2 helft begon de wind ons parten te spelen, was Lars inmiddels geblesseerd uitgevallen,  onze passes waren minder scherp, Meerkerk dat meer duels begon te winnen en steeds meer aanzette om de gelijkmaker te maken.  Een aantal corners en vrije trappen doorstaan te hebben, had Niels 4 minuten in blessure tijd de 3-1 en de beslissing op zijn schoen, echter deze bal stuit via onderkant lat eruit. Een directe tegenaanval wordt gepareerd, waar de scheidsrechter  een doeltrap had moeten geven gaf hij een corner. Jorrit zat er nog goed bij, echter de wind kreeg vat op de hoge bal, waarbij hij ongelukkig in de goal belande, 2-2, waarna er redelijk snel werd afgefloten.  Penalty’s………de jongens hadden er vertrouwen in en waren  heel  rustig.

Iwan nam als aanvoerder beheerst de eerste, de tegenstander ook, Dylan maakte de 2e en daarna was het HET MOMENT van Jorrit, hier droomt elke keeper van, hij pakte de 2e penalty, vanaf dat moment ligt de druk bij Meerkerk, onze 3e penalty wordt binnengeschoten door Giovanni, dan is het opnieuw de beurt aan Meerkerk, vreselijk voor deze speler en voor Meerkerk, ze zijn deze bal nu nog bij de A15 aan het zoeken, zo hoog en hard ging deze bal over. Het is Thijme die dan de beslissende 4e penalty nog heel rustig neemt en ook keurig binnenschiet. Een enorme ontlading bij de jongens, de halve finale is een feit. Zoals ook de toeschouwers in Meerkerk zeiden, een echte mooie bekerwedstrijd met strijd, inzet en spanning tot in de laatste minuut. Maar waar wij gezien de hele wedstrijd, verdient de halve finale hebben bereikt. 

Cupfighter Feyenoord.jpg

Ga naar boven