Slotkamp 2015   

 

 

 

 

 

   

Vrijdagavond 19 juni was het dan zover afsluiting van het voetbalseizoen 2014-2015 met een slotkamp op het sportpark “de Rietput” in Opijnen.

Er hadden zich 39 kinderen op gegeven van de D t/m de mini’s, die mochten overnachten in hun zelf meegebrachte en door de ouders/begeleiders opgezette tenten op het veld voor de kantine.

Nadat alles was opgezet en ingericht  was het voor iedereen verzamelen in de kantine, waar Henk als “kam oudste” het woord nam en iedereen hartelijk welkom heette, en uitleg deed van wat de meiden en jongens te wachten stond de komende avond.  Allereerst was het  ………de voetbalschoenen aan, want het hele kamp stond in het teken van VOETBAL we zijn tenslotte een voetbalclub.

Nadat de teams ingedeeld waren, de mini’s en de F bij elkaar, de E  bij elkaar en de D  bij elkaar ging men van start op 3 kleine veldjes met een partijspel waarbij de doeltjes omgedraaid stonden………dus zeg maar scoren vanaf de achterkant.

Nadat de wedstrijden afgelopen waren ging men weer naar de kantine waar de dorstige kelen gelest werden, en men uitleg kreeg van wat er dan ging gebeuren.

Er stond nu een puzzeltocht op het programma en onder begeleiding van ouders/trainers/leiders ging men op pad met zaklamp, snoepzakje en een flesje AA drinks. De tocht over de mooie uiterwaarden van Opijnen waar men d.m.v. opdrachten punten kon verdienen voor het team. Men moet dan denken aan een knopenbord, een fototrucage waar 4 voetballers in verwerkt waren,  en…….het opgraven van een bal……die voor extra punten kon zorgen. De begeleiding kreeg ook een afvalzak mee zodat al het verzamelde afval mee retour kon.

Nadat alle groepen binnen waren, was het tijd om de tenten op te gaan zoeken voor een goede nachtrust. Sommigen hadden daar wel wat moeite mee…….veel te spannend en te leuk om “op” te blijven. De organisatie moest wel wakker blijven ( op een enkeling na)……Er waren zelfs scheidsrechters die op het laatste moment hadden besloten om toch maar te blijven. Er werd zelfs als onderbreking een kaartje gelegd tussen het “wachtlopen” door.

‘s Morgens in alle vroegte zijn Wilco en Gerben naar de bakker geracet……..zodat er verse bolletjes….wit en bruinbrood en zelfs minicroissants met als beleg, kaas, boterhamworst, ham, hagelslag, vruchtenhagel, jam, natuurlijk pindakaas (daar wordt je tenslotte groot en sterk van) en een vers gekookt eitje op tafel stonden om de hongerige magen te vullen. Alles werd weggespoeld met melk, chocomel en yoghi drink.   

Nadat onze kamp oudste weer het woord had genomen voor de uitleg van de spelen en de begeleiders/ouders/trainers/leiders hun plaatsen hadden ingenomen gingen ze naar buiten waar de 8 voetbalspellen, w.o. latje trappen, kegelvoetbal, gaten schieten en slalommen reeds in gereedheid waren gebracht. De groepen konden op volgorde alle spellen afwerken, tussendoor werd er nog een pauze ingelast om wat te snoepen en te drinken. Ook was er een opblaasbare stormbaan opgesteld. Nadat iedere groep alle voetbalspellen incl de stormbaan hadden afgewerkt was het tijd om de inwendige mens weer te gaan versterken. In de kantine stonden frietjes, frikadellen, kroketten en kipnuggets klaar met de daarbij behorende sausen en drinken. In de tussentijd werd er buiten nog een speciale buikschuifbaan opgeblazen en in gereedheid gebracht compleet met water en zeep. Na het friet eten konden de deelnemers nogmaals genieten van de stormbaan en de buikschuifbaan. Daar werd door en de deelnemers en de begeleiders gretig gebruik van gemaakt.

Inmiddels was het rond 14.30 uur en was het tijd om de prijswinnaars bekend te maken, nadat onze voorzitter, Arjaan Gijsberts, de organisatie had bedankt voor hun inzet om deze dagen te laten slagen voor de jeugd van DSS’14, gaf hij het woord aan onze kamp oudste en deze maakte bekend dat:

De prijswinnaars waren:

1 (gouden medaille)              2 (zilveren medaille)   en 3 (bronzen medaille)                                   

Sjoerd                                                 Chris                                     Tom

Sanne                                                  Joran                                    Dico

Sil                                                          Twan                                    Wessel

Stan (de Gooyer)                            Sander                                 Enrico

Sebas                                                   Vigo                                      Bento

De rest van de deelnemers kregen allemaal een herinneringsmedaille en nadat iedereen nog een snoepzakje had gekregen ging iedereen moe maar voldaan naar huis.

Namens de organisatie willen wij alle sponsors en ouders/leiders/trainers/vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en/of inzet, zonder jullie steun was het ons ook niet gelukt.

De Organisatie was in handen van: Patricia, Henk, Ties, Wilco en Cees.

Foto Impressie

 

Ga naar boven