DSS'14 promoveert naar de 4e klasse!

DSS'14 heeft het kunstje geflikt: We promoveren na de 3-0 zege op Astrantia voor het eerst naar de 4e klasse. 

Met grote vreugde omarmden de spelers, stafleden en supporters elkaar zondagmiddag in de stromende regen. Bij trainer Mustapha Aoulad Hadj biggelden de tranen over zijn wangen. "Emoties horen er bij", zei de coach. Daarna lachend: "We moeten er niet te lang over praten, anders begin ik weer. Vandaag hadden we één optie en dat was aanvallen.

DSS'14 moest immers de 1-0 nederlaag van van het heenduel, vorige week in Middelaar, rechtbreien op eigen veld. En dat lukte, dankzij drie doelpunten in de laatste twinting minuten. De club promoveerde daarmee naar de vierde klasse.

Van rechtsback naar spits 

Een van de opvallende spelers in het succesverhaal van DSS'14 was Jesse Kraaij. In het promotieduel speelde de voetballer, zoals in het gros van de wedstrijden, als rechtsback. Kraaij maakte in de loop van het seizoen echter een bijzondere positiewisseling door. Als spits leverde hij een belangrijk aandeel in de jacht op een nacompetitieticket en dus promotie.

"Het was een lekker seizoen voor mij", zei Kraaij. "Ik ben vijf jaar gestopt geweest voordat ik hier terechtkwam. Ik heb op iedere positie gespeeld. Na de voorbereiding werd ik vooral rechtsback. Tot dat ik zelf vroeg om in de spits te staan en daarna bleef ik daar spelen. Dat ging lekker". 

Wat heet: DSS'14 won sindsdien negen van de tien wedstrijden. "Een heel gekke statistiek. Het geloof begon langzamerhand te groeien en we gingen goed voetballen, ondanks dat er ook mindere wedstrijden tussen zaten. Ik denk dat we terecht promoveren."

Veel opkomen

Trainer Mustapha Aoulad Hadj beschikt bij SS'14 over veel spelers met aanvallende intenties. Dit zag de trainer als ideale oplossing om Astrantia mee te bestrijden. In plaats van Kraaij voorin te positioneren, stond hij weer achterin zodat er ruimte was voor een extra aanvaller. Belangrijkste opdracht voor Kraaij was veel opkomen en gevaar stichten. 

"Ik was verrast, omdat ik deze week wel getraind had in de spitspositie", zei de DSS'er. "Toen ik hier aankwam en de opstelling bekend werd gemaakt, stond ik weer achterin. Ik dacht: wat gaan we nou krijgen? Ik heb best wat doelpunten gemaakt. Maar ik kreeg de opdracht veel op te komen en dat lukte aardig."

Groggy na versierde strafschop

De strafschop waaruit de 1-0 van Farid Allali ontstond, werd versierd door Kraaij. Een overtreding van de doelman leidde ertoe dat de bal op de stip ging, maar ook dat hij vroegtijdig de strijd moest strijden. "De keeper kwam met zijn vuisten op mijn achterhoofd in. Toen was ik even weg. Eenmaal mijn ogen weer open, zag ik alles dubbel. Mede op advies van de verzorger hebben we besloten te wisselen.

De strafschop werd in eerste instantie gemist, maar op appel van de grensrechter werd de bal opnieuw op de stip gelegd. "De strafschoppen heb ik wel gezien. Bij de eerste poging zag ik dat de keeper voor zijn lijn stond. Een terechte beslissing, om op nieuw te nemen, vind ik."

Met de nodige hoofdpijn en duizeligheid nam Kraaij plaats op de bank en zag vanaf daar dat DSS'14 door bleef gaan met aanvallen. Uiteindelijk viel tien minuten voor het einde de verlossende 2-0 en 3-0, dankzij de doelpunten van Jens Plass en Stijn Bus.

Bron: De Gelderlander, 20-06-2022

Adres

Sportpark DSS`14

Gerestraat 4A
4063CR Heesselt
0344-652193