euroclubBij vele sportclubs is de er de bekende club van 100. Nadat er bij Waalkanters ( nu DSS`14) ook het plan bestond om extra inkomsten voor de club te verwezenlijken is er een koppeltje opgestaan die de euroclub hebben opgericht. Daar waar eerst werd gedacht aan een club van 100 werd hier al snel commentaar opgeleverd. Bij een club van 100 ben je verplicht om ook daadwerkelijk voor 100 euro deelte nemen. John van de Westeringh, Paul Schimmel en Christo Makantanis bedachten daarom de zogenaamde Euroclub.

Bij de euroclub kun je als toekomstig lid een keuze maken of je voor 10, 20 of 50 euro lid wilt worden en op die manier je club wilt steunen. Op deze manier kun je met een hele kleine bijdrage toch je club steunen. Wanneer je meer dan deze bedragen wilt doneren kom je bij de afdeling sponsoring terecht. De euroclub werd een succes binnen de vereniging. Het 1ste jaar werden er al vele euro's binnen gehaald, en vandaag de dag bestaat het uit zo'n 125 euroclubleden. Dit is op een ledenbestand van 225 man toch een redelijk grote bijdrage voor de club. De euroclub heeft alleen wel een maar, het geld wat hiermee wordt opgehaald is niet bestemd voor primaire zaken op de club. De aanleg van een nieuw veld, de aankoop van nieuwe ballen en trainingsmaterialen etc. die behoren tot de kostenpost van het bestuur.

De euroclub brengt de extra's voor de leden. Enkele uitgaven die de euroclub dan ook al heeft gedaan, is een lichtreclame in de kantine, waarop leden kunnen lezen wat het programma voor het komende weekend is, en wat de laatste nieuwtjes op de club zijn. Ook de verlichting op het hoofdveld en het schitterende terras wat onlangs is aangelegd is werk van de euroclub. Hierboven zie je het bord wat in de kantine hangt. Hierop staan per categorie alle euroclubleden. Dit bord wordt jaarlijks vernieuwd zodat iedereen zichzelf hierop kan terugzien.

Ga naar boven