Mustapha Aoulad Hadj geniet bij DSS'14

Sinds dit seizoen is Mustapha Aoulad Hadj hoofdtrainer van DSS'14. Hij wil iets moois opbouwen met de fusieclub uit Heesselt, waarmee hij ogen ogen hoopt te gooien. 

Door de huidige coronamaatregelen is dat nog niet makkelijk, maar het vertrouwen bij Aoulad Hadj. "We zijn op de goede weg."

Het fraaie sportpark van DSS'14 ligt tussen twee boerenbedrijven en halverwege de smalle straat van Heesselt naar Varik. Een bijzondere locatie in het Gelderse buitengebied en erg fraai als je het Mustapha Aoulad Hadj vraagt. "Het heeft iets sfeervols en niet onbelangrijk: ons hoofdveld ligt er altijd prachtig bij, daarvoor dank ik onze vrijwilligers. Maar ook de kantine en kleedkamers zijn top en ik ben heel blij dat we een JO-19-1 vol talentvolle jongens hebben. Die spelers gaan we misschien nog hard nodig hebben dit seizoen."

Kleinschalig

Aoulad Hadj was de afgelopen jaren achtereenvolgens trainer van Buren, DSZ en RKTVC en wil nu met DSS'14 iets moois opbouwen. "Ik heb het, ondanks de vreemde omstandigheden door corona, ontzettend naar mijn zin," zegt de trainer uit Tiel. "De vereniging is kleinschalig en hierdoor is de betrokkenheid groot. Al snel kende ik de meeste vrijwilligers, met wie ik graag een praatje maak op ons sportpark. Ik reageerde met veel enthousiasme op de vacature van hoofdtrainer die open stond en ben blij dat het bestuur me de kans heeft gegeven om hier te werken. Ik wil namelijk hier wat moois opbouwen."

Potentie 

In de 5e klasse is spelplezier natuurlijk van essentieel belang en volgens Aoulad Hadj zit dat wel goed bij zijn spelers. "We zijn een heel hechte groep en goik vind het sowieso heel belangrijk dat de sfeer goed is in een elftal. Dat is de basis van de prestaties." De hoofdtrainer maakt overigens wel duidelijk dat hij niet voor de gezelligheid naar DSS'14 is gekomen. "Ik wil heel graag presteren en was daarom blij dat ik veel potentie in mijn spelersmateriaal zag. Zo hebben we in het bekertoernooi de amateurs van FC Dordrecht uitgeschakeld, die in de derde klasse spelen, dat zegt wel iets."

DSS'14 begon het seizoen met twee remises en één overwinning, ook een goed teken volgens Aoulad Hadj. "We hebben nog te weinig duels gespeeld om een duidelijke doelstelling te formuleren. Maar wij gaan sowieso weg blijven van de onderste plaatsen, daar durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken. Het zou geweldig zijn om een periode te pakken. Maar laten we eerst maar eens afwachten wanneer we het veld weer op mogen." Als het aan Aoulad Hadj ligt, is dat liever vandaag als morgen. "Ik ben normaal gesproken de hele week met het team bezig. Ik denk continu na over ons spel, de tegenstander van zondag en trainingsvormen. Ik mis het toeleven naar wedstrijden enorm, net zoals de gezelligheid en het samen presteren met een team."

Bron: Voetbaljournaal, Najaar 2020

Adres

Sportpark DSS`14

Gerestraat 4A
4063CR Heesselt
0344-652193